January a Deset tisíc dveří přehled

January a Deset tisíc dveří
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454754/bmid_january-a-deset-tisic-dveri-YPP-454754.jpg 4 134 134

Slova a jejich významy hrají ve světě důležitou roli. Tvarují a mění realitu pomocí té nejstarší alchymie... January je ztělesněním zvědavosti. A když se ocitne v rozsáhlém sídle bohatého pana Locka, cítí se jako jedna z podivných hraček a pokladů, které zdobí jeho chodby a síně: oprašovaná, pečlivě udržovaná, z větší část ignorovaná a taky úplně jinde, než by měla být. Potom ale objeví podivnou knihu. Knihu s vůní jiných světů, která vypráví příběhy tajných dveří, lásky, dobrodružství a nebezpečí. Každá její stránka January odhaluje další a další nemožné pravdy o světě a dívka v nich objeví také příběh úzce propletený s jejím vlastním životem. Bohaté a propracované vyprávění o neskutečných cestách, nezapomenutelné lásce a nikdy nekončící síle příběhů.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Ten Thousand Doors of January , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize January a Deset tisíc dveří. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

whiolet
18.02.2024 3 z 5

Skvělý nápad na příběh. Jak najít dveře do jiných světů,to je to oč tu běží,jen škoda, že z jiných světu je tu jen pramálo věcí,jinak je to zajímavé čtení,co rychle utíka.

Shaxx
05.09.2023 4 z 5

Divnoknihy, ty já miluju, nejlépe s příchutí magického realismu. A tahle kniha navíc do toho přináší i můj oblíbený námět - dveře, brány, průchody do jiných světů. Byla jsem v pokušení dát plný počet hvězd, ale jednu hvězdu ubírám za uspěchaný konec a naprosto zbytečný pokus o romantickou linku (naštěstí zde zabírá tak 0,5% z knihy). Musím ocenit překlad, ten se povedl. Je to psané tak krásně snově, tohle já můžu. Pro snílky, kteří v podivně spleteném větvoví dvou stromů vidí bránu, pro ty, které k sobě přitahují staré omšelé dveře s příslibem dobrodružství, pro ty, kteří berou za kliku s vírou, že se dveře pro jednou otevřou někam jinam, ne do kuchyně nebo kumbálu... Tak pro tyhle je tenhle čarokrásný příběh. Nemohla jsem si nevzpomenout samozřejmě i na knihu Každé srdce je bránou, ale tohle mi rozhodně sedlo víc , pro mého vnitřního snílka to bylo pohlazení na duši :) Doufám, že od autorky vyjde v překladu i víc knih.


Anor505
19.03.2023 3 z 5

Ach jo, tahle knížka měla takový potenciál! Tisíce světů propojených Dveřmi - to bylo poměrně originální a tady navíc hezky propracované. Příběh byl psaný velmi krásným a kultivovaným jazykem. Postavy byly dobře vykreslené, měly své silné i slabé stránky a rozhodně nebyly černobílé.
Jenže pak se něco pokazilo, jako by se autorka nemohla rozhodnout, jestli chce psát dobrodružný příběh, romantiku, rodinné drama nebo společenský historický román s fantasy prvky.
Ve výsledku to byla hrozná nuda, když už to vypadalo, že se schyluje k nějaké akci, tak ji nahradil květnatý popis nebo ji autorka úplně přeskočila a začal další odstavec. Ani střídání dvou dějových linek mi tady moc nesedělo a spíš mě rozčilovalo.
Velmi rychle jsem odhadla kam to celé směřuje, takže mi chyběl i nějaký ten moment překvapení. Konec byl sice dojemný, ale to mi bohužel nestačí.

všechny komentáře

Související novinky (2)

E-knihy s jarní slevou až 40 %

25.04.2022


Knižní novinky (48. týden)

22.11.2020


Citáty z knihy (18)

A právě když se dveře otevírají, když dochází k proudění mezi světy, rodí se příběhy. - Yule Ian, str. 10


Ti z vás, kdo jsou s knihami obeznámeni lépe než jen letmo - vy, kdo trávíte volná odpoledne v zatuchlých knihkupectvích, kdo potají něžně hladíte hřbety známých titulů -, vy chápete, že prohrábnutí stránek je zásadním krokem v procesu seznamování se s novou knížkou. Nejde přitom o slova - jde o čtení její vůně, která se ze stránek line v oblaku prachu a dřevěné drti.- January, str. 33


...já shodou okolností věřím, že každý příběh je o lásce, pokud ho zachytíte v tu pravou chvíli, našikmo ve světle soumraku... - January, str. 45


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha January a Deset tisíc dveří v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených157x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených13x
v Knihotéce168x
v Chystám se číst196x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech6x