Stříbrný orel přehled

Stříbrný orel
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239501/mid_stribrny-orel-239501.jpg 4 65 65

Kroniky zapomenuté legie série

< 2. díl >

Hlavními postavami první části trilogie Zapomenutá legie jsou dvojčata otrokyně, gladiátor Romulus a Fabiola, kterou prodají do nevěstince, a gladiátor Brenn, jehož rodinu Římané vyvraždili a z něho učinili otroka. Když se Brennovi a Romulovi naskytne příležitost, uprchnou z Říma a přidají se ke Crassově armádě, která se chystá na tažení do Parthie. Tam se spřátelí s Tarquiniem, jedním z posledních Etrusků, věštcem a skvělým bojovníkem, a společně putují na druhý konec světa. V Stříbrném orlovi sledujeme Crassovu armádu, která na druhém konci světa neúspěšně bojuje a prohrává. Naše trojice – Brennus, Tarquinius a Romulus – padá do zajetí Parthů. Fabiola, která se pohybuje v urozených kruzích, se zaplétá do římské politiky. Uprchne z města a doufá, že najde svého milence Bruta, který s Caesarem míří do Alexandrie. Autor čtenáře seznamuje s přesnými historickými podrobnostmi, aniž by tím oslaboval spád děje. Příběh dospěje ke svému konci ve třetím, závěrečném svazku s názvem Cesta do Říma.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

The Silver Eagle , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stříbrný orel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

PitoR
16.04.2024 5 z 5

Za stratenú légiu!
„Zabij, jinak zabijou tebe.“
Dočítal som druhú časť trilógie "Kroniky zapomenuté legie". Na základe historických súvislostí tu írsky autor Ben Kane pokračuje vo fiktívnom príbehu, kde sa prelínajú a spájajú osudy štyroch hlavných postáv - jednej ženy a troch mužov.

„Nastane den, kdy tě budou přátelé potřebovat. Čas postavit se a bojovat. Proti děsivé nepřízni osudu.“

Život v starom Ríme; politika, intrigy, zrada, pomsta, kruté zaobchádzanie s otrokmi, boj o uchopenie moci. K tomu neľahký osud zajatých legionárov v Malej Ázii, priateľstvo na život a na smrť, neustály boj o prežitie a cesta za slobodou...

„Římští vojáci odnepaměti bojovali a umírali za své krajany. Zatímco jiní na ulicích Říma kradli, znásilňovali a zabíjeli jeho obyvatele.“

Ben Kane ma opäť nesklamal. Píše pútavo a zaujímavo, akoby som sa sám prechádzal ulicami Ríma i putoval nekonečnými cestami Ázie. Som veľmi milo prekvapený a nadmieru spokojný. "Stříbrný orel" a celkový obraz tej doby, roky 53-48 pred Kristom, by mohol zaujať fanúšikov historických románov. Skvelá oddychovka! Už teraz sa teším na 3. diel - "Cesta do Říma".

Wladimirski
09.02.2024 5 z 5

První díl nastolil vysokou laťku a vzbudil tak určitá očekávání, se kterými jsem porovnával první část knihy. Ta vskutku neměla takové napětí a poutavost, jako kniha předešlá, ale bylo to asi etapou historických událostí, kdy se toho tolik zajímavého nedělo. Další část už byla dle očekávání, napínavá, dobrodružná a podnětná k dohledávání souvislostí dalších informací.
Ben Kane opět mistrně spojuje fakta s fiktivním příběhem a dohromady to funguje skvěle. Těším se na třetí díl!


Johny_H.
30.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Autor má určité kvality v psaní, které nás drží při čtení, i když jsem osobně nebyl tak nadšený.

Je trochu škoda, že v této knize musíme opustit sympatickou postavu Brenna, zatímco stále přetrvává nepříjemný věštec, který mi od první knihy přijde obtěžující. Mám pocit, že bych byl rád, kdyby se něco v jeho postavě změnilo.

Kapitoly věnované postavě Fabioly byly o poznání zábavnější než ty, které se točily kolem Romula. Bohužel, začátek knihy byl trochu pomalý a nudný, až jsem musel několik kapitol přetrpět. Nicméně, jakmile se děj rozjel, bylo to mnohem lepší.

Celkově bych knize "Stříbrný orel" dal hodnocení 4/5.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stříbrný orel v seznamech

v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených7x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit10x