Nejkrásnější - Příběh Levany přehled

Nejkrásnější - Příběh Levany
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243432/bmid_mesicni-kroniky-nejkrasnejsi-GMW-243432.jpg 4 794 794

Čiré zlo má své jméno, skrývá se za maskou klamu a používá “osobní romantické kouzlo”, aby získalo moc nad ostatními. Ale kdo je doopravdy královna Levana? Dlouho předtím, než jí cestu zkřížily Cinder, Scarlet a Cress v Měsíčních kronikách, žila Levana úplně jiný příběh – příběh, který nebyl nikdy vyprávěn… až dosud. Marissa Meyerová, autorka ságy Měsíční kroniky, odhaluje v knize Nejkrásnější ze všech život své magnetizující záporné hrdinky, nezapomenutelný příběh o lásce a válce, zradě a smrti.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Fairest , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejkrásnější - Příběh Levany. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (166)

MollyCornelia
25.05.2024 5 z 5

4,5*/5*
Úžasná doplňková novela k sérii Měsíční kroniky.
Většina knihy nám ukazuje Levaninu minulost a dramata, která prožívala i sama vytvářela. Myslela jsem si, že po dočtení s ní budu sympatizovat, ale naopak pro ni mám méně pochopení než kdy dřív.
Meyerová mě znovu uchvátila komplexním promyšleným příběhem, kde si na své přijdou jak náctiletí, tak dospělí. Většina knihy se nese v hodně pesimistickém duchu, což je ale to jediné, co mohu autorce vytknout.
Vřele doporučuji milovníkům fantasy. V sérii jsem četla po 3. dílu Cress, ale asi lze číst i dříve.

jitka_dankova
14.12.2023 4 z 5

Krutá krátká novela doplňující sérii Měsíčních kronik (udává se pořadové číslo 3.5). Myslím, že ji zvláštně vystihuje následující citát z autorčina poděkování:

"Jill, Cheryl a Katelyn za všechny rady, nadšení a za to, že ani nemrkly, když jsem přišla se slovy: "Překvapení! Tohle jsem napsala a vůbec nevím, co s tím mám dělat."

Asi to téma muselo z autorky prostě ven. Ale byla to síla. Zneužívání, krutost, povýšenost, necitlivost, manipulace a intriky... těžko říct, co člověku kniha může dát. Já byla lehce šokována zvráceností zlé královny. S odstupem oceňuji, jak bravurně je tahle záporná postava vytvořená. Čtení novely nelituji, ale vracet se k ní nebudu.


Marthas
26.09.2023 4 z 5

(SPOILER) 3,5/5 No nevím, co by o mně vypovídalo, kdybych řekla, že se mi to líbilo, protože je to opravdu kruté, ale to je vlastně celá série. Dostala jsem přesně, co jsem očekávala od tohoto příběhu, i když uznávám, že to bylo poměrně suché. Přerod z odstrčeného a znetvořeného dítěte ve vraždící psychopatku byl uvěřitelný ale méně do hloubky, ale co, je to jen povídka. Překlad byl velmi dobrý a obálka vhodná, takže to zakončím jako vždy a dám 4*, i když těsně. Jo, Blackburnové - padlí na hlavu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nejkrásnější - Příběh Levany v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 068x
ve Čtenářské výzvě97x
v Doporučených74x
v Knihotéce485x
v Chystám se číst545x
v Chci si koupit208x
v dalších seznamech23x

Štítky knihy

Měsíc princezny

Autorovy další knížky

Marissa Meyer
americká, 1984
2012  89%Cinder
2018  85%Renegáti
2014  93%Cress
2013  91%Scarlet
2016  92%Winter