Žiju bez dětí přehled

Žiju bez dětí
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529323/bmid_ziju-bez-deti-65942c1e321d9.jpg 3 104 104

Moderátorka ČT Martina Hynková Vrbová v průběhu dvou let vyzpovídala bezdětné ženy různého věku, povolání i zájmů. Vznikla tak fascinující mozaika příběhů, které otevírají hluboká témata rodiny, hodnot i partnerských vztahů. Jedna žena po dětech toužila, ale nemohla je mít. Druhá žena kvůli znásilnění přehodnotila touhu po rodině. Další ženě děti nic neříkají a svou existenci bez dětí hodnotí i lesbický pár či žena blížící se věkem stovce. Poznejte silné osudy dobrovolně i nedobrovolně bezdětných žen.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žiju bez dětí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

marca_m
28.05.2024 4 z 5

Čekala jsem poněkud hlubší uchopení tématu bezdětnosti, většina rozhovorů vlastně jen popisovala život a názory respondentek, bez nějaké hlubší reflexe ústředního motivu. Snad kromě prvního a posledního rozhovoru, které šly na hloubku. Redakční zpracování knihy není na příliš vysoké úrovni, občas to je jen jako přepsaná přímá řeč, text obsahuje i chyby.

Vallera
28.05.2024 5 z 5

Toto téma je mi blízké, proto jsem se pro knihu rozhodla. Příběhy jsou různé a člověk opravdu nikdy neví, co mu osud do cesty připraví za překážky. Asi nejvíce mě zaujal příběh nejstarší ženy v knize, u které jsem obdivovala přes životní úděl její neutuchající optimismus a chuť do života, že se dokázala se vším smířit a získala neuvěřitelný životní nadhled. Knihu doporučuji nejen bezdětným ženám.


lenny0753
27.05.2024 3 z 5

Životní příběhy žen, které z různých důvodů nemají děti. Spíše, než že by nechtěly, tak jim to v rámci okolností nevyšlo a hodně z nich pořízení potomka, byť již v pokročilém věku, nevylučuje. Za mě je to něco trochu jiného, než jsem očekávala, každopádně některé životní příběhy byly celkem zajímavé, třeba ten ženy, která pracovala pro luxusní módní značku, bezdětné Romky či vzpomínky 95ti leté paní.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ostrov tajemství, Hra na schovávanou a další knižní novinky (3. týden)

14.01.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žiju bez dětí v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených4x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst212x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

2024  67%Žiju bez dětí